Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Kogan / Bankas Duo

Koncertai

Daugiau nei prieš ketvirtį amžiaus smuikininkas Atis Bankas iš Lietuvos persikėlė gyventi į Kanadą. Laimėjęs milžinišką atranką pradėjo groti Toronto nacionaliniame simfoniniame orkestre.

Smuikininkas yra koncertavęs kaip solistas Kanadoje, Europoje, JAV, Korėjoje, Japonijoje, taip pat su orkestrais, vadovaujamais Neeme Järvi, Iona Brown, Sir Andrew Davis, and JoAnn Falletta ir kt.

Ilgametis Toronto simfoninio orkestro narys Atis Bankas yra pirmasis „Gould“ styginių kvarteto smuikininkas, „Potsdam Trio“ narys, „Ensemble CamerAtis“ įkūrėjas, „Canadian Chamber Academy Orchestra“ įkūrėjas ir meno vadovas bei festivalio „Music Niagara” (Kanada) meno vadovas.

Atis Bankas pirmą kartą tarptautinio dėmesio sulaukė laimėjęs tarptautinį smuikininkų konkursą Taline (Estija). Baigęs muzikos konservatoriją Lietuvoje, mokslus tęsė Maskvos valstybinėje P. Čaikovskio konservartorijoje. Jo pagrindiniai mokytojai - Viktoras Radovičius ir Semyon Snitkovsky (David Oistrakh mokiniai).

Už muzikinį indėlį Atis Bankas buvo įtrauktas į Tarptautinį Šv. Jurgio riterių ordiną. 2017 m. smuikininkas apdovanotas prestižiniu Christopher Newton apdovanojimu už neeilinę verslo viziją – jo vadovaujamas “Music Niagara” festivalis tapo vienu iš svarbiausių ir labiausiai vertinamų muzikos festivalių Kanadoje.

Victoria Kogan yra garsių smuikininkų Leonid Kogan ir Elizabeth Gilels anūkė. Victoria groti pianinu pradėjo būdama vos penkerių. Jau po metų jaunoji pianistė debiutavo Maskvos P. Čaikovskio konservatorijos Mažojoje salėje.

„Pagirtinai gabi atlikėja“ - dirigentas Yuri Temirkanov.

„Atlikėja yra apdovanota beribiu muzikalumu, nepakartojamu talentu bei įgūdžiais“ – pianistas Mikhail Pletnev.

Kaip solistė, Victoria kartu su orkestrais koncertavo didžiosiose koncertų salėse - Maskvos P. Čaikovskio konservatorijos Didžiojoje salėje, Concertgebouw, Kelno filharmonijoje, Meistersinger Hall, San Carlo teatre Neapolyje, Salle Pleyel Paryžiuje ir kt. Atlikėja dažnai koncertuoja Rusijoje, JAV, Kanadoje, Vokietijoje, Italijoje, Austrijoje, Ispanijoje, Nyderlanduose, Turkijoje, Egipte, Prancūzijoje ir Korėjoje.

Victoria Kogan yra Stravinskio, Andoros, Mineapolio bei Korėjos pianistų konkursų nugalėtoja.