Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Gamtos kosminė pirtis. Susirinkit, žvaigždės, po mūsų skliautu

Kiti renginiai

Kviečiame Tave į "Mėmės rago" gamtos pirtį - nekasdienišką patyrimą gamtoje. Jei jauti, kad atėjo laikas kažką atrasti, sužinoti apie save ir užmegzti gilesnį ryšį su gamtos stichijomis (elementais), patiriant kažką naujo, iš visos širdies kviečiame Tave prisijungti prie mūsų.

Gamtos pirtis - tai pirmapradė pirtis, iš kurios išsivystė mūsų šiuolaikinės pirtys. Šiaurės Amerikos indėnai tokias pirtis vadina "Inipi", o Meksikoje jos žinomos "Temascali" pavadinimu.

Mūsų gamtos pirtis yra ypatingoje vietoje - Asalnų stovyklavietėje, "Mėmės rage". Apsupta medžių (juodalksnių, uosių, seno beržo, bei ant šlaito besipuikuojančiu dvikamieniu kadagiu), ši unikali pirtelė įsikūrusi ant Asalnų ežero kranto. Daug kam neįprasta, pastatyta iš lazdynų karčių, “inipi” pirtis yra kupolo formos, apdengta vilnoniais pledais, tad viduje yra visiškai tamsu. Centre iškasta duobė, į kurią ritualo metu įnešami karšti akmenys. Vandens ir karštų akmenų sąjunga išgaunamas garas, ir, padedant vedliams, bei lydint dainoms, prasideda meditacinė kelionė per gamtos stichijas į mūsų vidinius pasaulius. Po pirties jausmas tarsi gimus iš naujo.

Būtina išankstinė registracija:  https://docs.google.com/.../1FAIpQLSctiI5KoTM.../viewform...

Dėl renginio teirautis: +37061350407 Tadas

Ką pasiimti?
- maisto šeštadienio pietums (bus suneštinis stalas).
- pirties drabužius (jei yra poreikis). Geriausia iš natūralių medžiagų.
- rankšluostį.
- patogią aprangą bei avalynę vakarui.
- kilimėlį ir miegmaišį.
- muzikos instrumentą, jei norisi.

*stovyklavietėje nėra elektros.
*stovyklavietėje bus geriamo vandens bei arbatos.